God fortsättning på det nya året!

Vi hoppas att ni alla har haft det bra under helgerna som varit och önskar er en god fortsättning på det här nya året. Under helgerna har BPSD-registrets support hållit stängt och vi kommer löpande och snarast möjligt att återkoppla på alla mail som kommit under den här tiden. Vår telefonsupport är också öppen igen under de vanliga tiderna om inget annat anges på hemsidans startsida (alla vardagar utom onsdagar mellan kl. 13-15). Det enklaste och snabbaste sättet att nå oss är dock att maila. Antingen genom ett vanligt mail till bpsd.sus@skane.se eller genom kontaktformuläret på hemsidans startsida.

Vi kommer i slutet av veckan att påbörja arbetet med att skriva ihop en årsrapport för förra året. För att ni ska vara säkra på att få med alla registreringar i statistiken ber vi er att omgående göra klart eventuella registreringar som är påbörjade men ännu inte är signerade.

Goda exempel

Titta gärna in på sidan med goda exempel. Där finns både nya och äldre exempel på hur man arbetat bland annat på individnivå, med rutiner och andra erfarenheter delade från verksamheter runt om i landet.

De nyaste är tre olika exempel från Umeå kommun. Där delar de med sig av exempel på hur de arbetat med samarbete & kunskap i fokus. Främst för att öka välbefinnandet hos den de vårdar, men också för att personalen ska finna möjligheterna att lyckas nå den de vårdar även i svåra och/eller hotfulla situationer. Exemplen är från både särskilt boende och ordinärt boende och visar både struktur i omvårdnaden och resultat på individnivå.
Läs gärna goda exempel här

Examensarbete i omvårdnad på avancerad nivå

Ta gärna del av ett examensarbete i omvårdnad från Högskolan Dalarna. Arbetet bygger på en kvalitativ intervjustudie och undersöker sjuksköterskors erfarenheter av att lindra beteendemässiga och psykiska symtom vid demenssjukdom (BPSD) på geriatriska avdelningar. Läs gärna det och andra arbeten här

Årligt möte & Innovationspris

Nu går tiden fort och äntligen närmar sig BPSD-registrets Årliga möte.
Vi påminner om heldagen den 7 mars i Malmö; en dag som både summerar förra årets arbete och resultat, men också bjuder på flera intressanta & givande föreläsningar samt många möten med andra användare.

Samma dag delar vi ut vårt Innovationspris för att uppmuntra till utveckling & nytänkande.

Läs gärna mer på länken Årligt möte & Innovationspris 2024 – BPSD