2016-01-06

Vi önskar er alla en God fortsättning på det nya året!316204_10150549629029937_1779773669_n

Vinterkylan har slagit till i hela landet och äntligen lite snö, säger vi här nere i Skåne! Vi hoppas att ni har haft fina Jul- & Nyårshelger och hälsar er välkomna till ett nytt år!

För vår del så började året tyvärr med ”tekniska problem” och vi beklagar detta. Från nyår fram tills igår gick det inte att göra grundregistreringar i registret, vilket berodde på att uppdateringar mellan registercentret RC Syd och befolkningsregistret inte fungerat som det skulle. Detta är nu åtgärdat att allt fungerar som vanligt igen.

 

BPSD-registret ”version 2”

Inom någon dag kommer hela landet att arbeta med den nya uppdaterade versionen av BPSD-registret. Ni kommer att känna igen det mesta och processen är densamma. Layouten är uppfräschad och förbättrad, färgerna är gladare och vi är hoppas ni ska tycka att den här versionen är bättre, enklare & roligare att arbeta i än den gamla.

Ni kommer att logga in på samma sätt som idag och ni behåller era inloggningsuppgifter.

Manual för den nya versionen av registret finns upplagd på hemsidan under fliken Övrigt/Dokument. Titta gärna igenom den innan ni börjar och gå gärna in i testdatabasen och prova om ni inte har gjort det innan (den gröna rutan på hemsidans startsida).

 

Det finns en del förändringar i den nya versionen:

Datum för registrering är från början tom, så glöm inte att fylla i denna.

Deltagare vid registreringen (NY) markeras genom att en/flera kryssrutor klickas i. Listan över yrkeskategorier är ganska övergripande, så försök att hitta den kategori som representerar er bäst.

Kortare förklaringar (NY) hittar ni på flera ställen under små frågetecken/?.x12

Staplarna som visar NPI-poäng visas genom hela registreringen utom på fliken för läkemedel.

Vårdåtgärderna kommer i en annan ordning i registret. Bredvid varje rubrik för vårdåtgärder finns en liten ruta som heter NPI (NY). När ni skriver in en vårdåtgärd, ska ni kryssa i vilket eller vilka symtom som åtgärden är insatt för. Vi tror att detta kan underlätta för alla att se sambandet mellan symtom och insatt åtgärd.

”Fel”-flik (NY) Om ni glömt att fylla i någon ruta så går det inte att signera, precis som tidigare. Nytt är att det öppnas en ny flik som heter Fel. Klicka på felen för att korrigera dem och när du är klar, går det att signera.

Personregistreringen kommer fortfarande upp som ett popup-fönster på skärmen. Ni måste alltså precis som tidigare ha programmet Adobe reader installerat på datorn och godkänna popup-fönstret första gången.

Användarprofil (NY) Se beskrivning längre ner

Det finns ytterligare förändringar men vi tror inte det kommer att uppstå några större problem. Har ni funderingar och inte finner lösningar i manualen får ni gärna kontakta oss på mailen (bpsd.sus@skane.se).

 

Byte av lösenord & Användarprofil (NYTT)

Nytt i den nya versionen är också att ni när ni loggat in, kan se er användarprofil uppe i högra hörnet. reKlicka på ert användarnamn för att uppdatera profilen. Har ni inte varit inloggade nyligen, kommer systemet be er att uppdatera era inloggningsuppgifter. Ni behöver inte fylla i alla rutor om extra mailadresser eller vanliga adresser, men ni kan ändra ert lösenord.

Ja, ni läste rätt … Ni kan i den nya versionen skapa era egna lösenord – äntligen!

Om ni glömmer era inloggningsuppgifter ber systemet er att kontakta vår Heldesk; denna är ännu inte klar. Ni mailar till oss som vanligt tills vi återkommer med någon annan information (bpsd.sus@skane.se).

Ovanstående förändring har tillkommit efter att manualen är gjord och finns därför inte med i den. Ytterligare en uppdaterad version av manualen kommer alltså att komma om ett tag. 

 

Inloggning med sithskort

Innan ni kan använda era sithskort till inloggning i BPSD-registret måste ni ”ansöka” om inloggning med detta. Den här funktionen är inte förändrad utan det gör ni på länken på inloggningssidan precis som tidgare. Själva inloggningsportalen är däremot ny och när ni kommer till sidan, väljer ni att logga in med E-tjänstekort. En ny manual för detta kommer också inom kort.

 

Produktionsstatistik

Statistiken som läggs ut på hemsidan i varje månadsskifte är den här månaden försenad pga bytet av versionen. Vi hoppas att kunna återkomma med denna inom ett par dagar. Ni hittar den som vanligt under fliken Om BPSD-registret/Utdata.

Ytterligare siffror som brukar efterfrågas i vår support är antalet gjorda registreringar inom en viss tid på en viss enhet. Vi kommer därför att redovisa även dessa siffror öppet inom kort och ni kommer att hitta dem på samma flik som produktionsstatistiken.

 

Mail som inte kommer fram.

Vi har blivit medvetna om att en del av er inte finner mail med inloggningsuppgifter eller våra nyhetsmail. Tyvärr hamnar de ofta bland er Skräppost den första gången vi mailar er och inte i Inkorgen där den borde hamna. Vi är därför tacksamma om ni tittar där innan ni mailar oss!

Ta gärna del även av nyhetsmailet som kommer var 3-4 månad så håller ni er helt uppdaterade om vad som är på gång.

 

Inspirationsträffar för chefer m.flchefst

Har du missat att anmäla dig så finns det en del platser kvar! Halvdagarna fylls på fort, så passa på redan nu. Mer information om dagarna finner du HÄR

 

 

 

Vi kommer uppdatera er här på hemsidan när det finns något nytt att informera om och vi hoppas nu att det inte uppstår några större tekniska problem vid bytet.

Det kan ju vara bra med lite extra tålamod den närmsta tiden och att titta in här med jämna mellanrum!

u539-Kopia