Här nere i Malmö blommar syrénerna för fullt & det doftar ljuvligt utomhus – underbart! Perfekt årstid för promenader & upplevelser som kan väcka minnen och skapa samtalsämnen!

Vi följer dagligen ert arbete och det är roligt att se hur strukturen & modellen vi har som grund i omvårdnadsarbetet med BPSD-registret, sprider sig över landet. Samtliga enheter som är anslutna, finns på fliken ”Anslutna enheter”.

Det är också intressant att läsa statistiken, som äntligen går att plocka ut och vad man kan få ut av denna. Om man sätter sig in i den riktigt och tar sig tid att analysera vissa delar, tror vi att man kan ha stor nytta av den. Ett exempel på detta kommer från en enhet som genom att analysera sin statistik och jämföra med rapporter från andra delar av verksamheten, kunde konstatera att fallolyckorna hade minskat betydligt och att man kunde se ett samband mellan minskningen och de omvårdnadsåtgärder man arbetat intensivt med.

Vi Välkomnar …

Vi höll en av två inplanerade administratörsutbildningar i Borås. Dessa hade planerats tillsammans med Charlotte Bliesener, Utvecklingsledare i Sjuhärads Kommunalförbund & härifrån välkomnar vi nya enheter från Borås Stad, Tranemo, Vårgårda, Svenljunga, Herrljunga, Marks, Bollebygds & Ulricehamns kommuner!

Det var också premiär för två av våra första certifierade utbildare att hålla en egen utbildning! Annika & Kicki blev först och deras första utbildning hölls i Örnsköldsvik. Därifrån Välkomnar vi enheter från Kramfors, Härnösand, Örnsköldsvik & Sollefteå kommun.

Även I Umeå hölls en administratörsutbildning & där var det David, även han en av våra första certifierade utbildare som höll i utbildningen! Därifrån hälsar vi Välkomna till Vännäs, Vindeln, Robertsfors & Nordmalings kommuner!

Det var en aktiv vecka i norra delen av landet, för i Skellefteå hölls också en utbildning. Denna gången av Lisbeth, certifierad utbildare. Välkomna, säger vi till nya enheter från Skellefteå!

 

 Certifierade Utbildare …

Under ”Veckorna som gick” genomförde vi vår andra utbildning för våra nya certifierade utbildare! Jätteroligt att se hur intresserade ni är & det ska bli spännande att följa era utbildningar. Några av er är redan på gång & kommer att ha utbildningar inom kort.

Tanken med de certifierade utbildarna är, att de ska kunna genomföra administratörsutbildningar runt om i sina egna län och till viss del kunna vara behjälpliga i arbetet med att implementera BPSD-registret ute på enheterna.

Välkomna …

Lena frånVänersborg – Liisa från Gagnef – Ann-Charlotte & Rita från Halmstad – Katarina från Eskilstuna – Linda från Tidaholm – Hans-Bertil & Roland från Bjurholm – Victoria & Linda från Köping – Annelie & Siv från Kiruna/Boden – Carina från Bromölla – Anna-Lena från Älvdalen – Anna, Pia, & Boliana från Borlänge

 

 Avslutningsvis för denna veckan, vill vi bara påminna er om att en TÅRTA är utlovad till den enhet som gör den 1000:e personregistreringen – Just nu finns 963 personer registrerade (371 män & 592 kvinnor)

 

Vi önskar er alla en fin vecka!