Nu ligger vi tyvärr efter en del i våra uppdateringar här på hemsidan, men det ska vi försöka ändra på igen! Utvecklingen för BPSD-registret och efterfrågan på platser till våra administratörsutbildningar är fortsatt väldigt stor och vi gör vårt bästa för att hinna med och för att ordna fram platser till alla. Just nu är samtliga utbildningar under våren, i princip fullbokade. Det kan dyka upp en eller annan ledig plats, då vi försöker ”överboka”  och hitta så bra lösningar som möjligt.

Vi satsar just nu mycket på att utbilda fler utbildare och när dessa snart är klara, kommer det att bli möjligt att hålla betydligt många fler utbildningar runt om i landet!

 

 Vi Välkomnade under ”Veckorna som gick” …

Under vecka 13 hade vi en (av 2 planerade) administratörsutbildningar i Sörmland & vår allra första i Blekinge län …  Väldigt roligt!

Båda utbildningstillfällena hade ordnats på initiativ av länens utvecklingsledare och detta är något vi varmt kan rekommendera övriga län att följa efter. Vi har haft några sådana utbildningar under vintern och det är ett effektivt & bra sätt att samordna länets deltagande i BPSD-registret.

I Blekinge hölls utbildningen i Karlshamn och de allra första enheterna från Blekinge kommer från; Nya Mariegården & Perennagården i Karlshamns kommun och från Demensteamet & Minnesmottagningen/Äldreteamet i Karlskrona.

Utbildningen i Sörmlands län hölls i Nyköping och därifrån Välkomnar vi enheterfrån Nyköpings kommun (S:t Anna, Hemtjänstens DemensTeam & Arkens demensboende), Drejskivan från Flens kommun, Hemsjukvården i Vingåkers kommun och enheter     från Trosa kommun (Ängsgården, Trosagården, Häradsgården & Hemsjukvården)