Veckan som gick var en ordentligt kall & ovanligt kylig vintervecka i hela landet och vi är säkert ganska många som längtar efter våren & värmen just nu! Den kommer och vi får hoppas på snart!

Denna veckan Välkomnar vi …

 I veckan som gick var vi i Varberg och höll vår andra utbildning. Eva Persson, processledare i Hallands län, har gjort en gemensam satsning i hela länet och deltagarna i denna omgången kom från Halmstad, Varberg, Hylte, Kungsbacka, Falkenberg & Laholms kommuner.

Att det görs en gemensam satsning på att ansluta sig till BPSD-registret, beror egentligen på ”Annas led” – ett samverkansprojekt mellan kommunerna i Hallands län och Region Halland, där syftet är att skapa en trygg & säker demensvård i hela länet. Projektet pågår under 2011 – 2012 och arbetet baseras på Socialstyrelsens Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdomar 2010. Målet med projektet är att utarbeta en övergripande modell för hur samarbetet ska bedrivas och fungera optimalt mellan specialistvård, närsjukvård och kommunerna i Halland.

För mer information om projektet, besök gärna Region Hallands hemsida www.regionhalland.se/socialcentrum.

  

 

”Nu eller aldrig”

Vi vill även här passa på att berätta att Eva Granvik, vår nationella koordinator, medverkade vid konferensen ”Nu eller aldrig” som anordnades gemensamt av Socialdepartementet och SKL i Stockholm i förra veckan. Mer information om detta kommer du inom kort att finna under ”Nyheter”

 

Vi önskar er alla en fortsatt fin februarivecka och passar på att avsluta för denna gången, med en uppmaning om att ni gärna får fortsätta skicka in goda exempel & presentationer från era verksamheter – de är väldigt uppskattade!