I ”Veckan som gick” hade vi turen att få genomföra två administratörsutbildningar; en i Kista & en i Varberg. En härlig vintervecka, fylld av möten med positiva,  drivande & inspirerade personer – alltså en vecka fylld med solsken!

Vi Välkomnar …    

Under utbildningsdagarna i Kista mötte vi 24 nya administratörer, från 8 olika verksamheter. En del av er som var där, arbetar på enheter som redan är anslutna till BPSD-registret; Mälarbackens vård- och omsorgsboende, Attendo / Eskilshem, Kullagården i Huddinge och från Tallnorets demensboende i Ljusdal.  Detta tycker vi är jätteroligt och det är ju ett tecken på att man kommit igång och att man arbetar med BPSD-registret.

Hos de administratörer vid nya enheter som anslutit sig till registret fanns ett stort intresse och ett härligt engagemang och vi ser framemot att följa ert arbete! Midskogen VOB i Luleå, Bållebo korttidsverksamhet i Nordanstig, Gullspångs kommun & Attendo / Ekbacken i Sundbyberg … Välkomna!

 

 

I Hallands län bedrivs ett samverkansprojekt mellan kommunerna och Region Halland, där målet är att utarbeta en övergripande modell för hur samarbetet kring demensvården ska bedrivas. Eva Persson är processledare och har tillsammans med oss, samordnat egna utbildningar för hela länet. Första utbildningstillfället var i förra veckan och det andra kommer vi att ha denna vecka. Välkomna säger vi till Ängsbacka i Kungsbacka, Lindgården i Varberg, Minnesmottagningen samt Falkenbergs, Halmstads & Hyltes demensteam. Nästa vecka återkommer vi med mer information från Varberg och hoppas även på att då få möjlighet att berätta lite mer om deras samverkansprojekt!

  

 

 Ett gott exempel från Ovanåkers kommun

                                                                                                                                                        Ett gott exempel på hur man kan arbeta med hjälp av BPSD-registret, kommer denna vecka från TORUN ELIASSON & hennes arbetskamrater i Ovanåkers kommun, Hälsningland. De arbetar i ett tvärprofessionellt demensteam och var en av de första enheterna som gick med i registret. De har varit med sedan årsskiftet 2010/2011. Läs gärna deras fina presentation och om hur de har valt att använda sig av BPSD-registret i sin verksamhet. Presentationen kommer inom kort även att finnas under fliken “Anslutning till registret” – “Hur arbetar man med registret”.

OVANÅKER presentation