I veckan som gick blev det vår på riktigt här nere i Malmö! Ljusare, längre dagar och stundtals riktigt varmt & skönt i solen – härligt!

Vi har en stor efterfrågan på platser till våra administratörsutbildningar och det finns endast några platser kvar på vårens utbildningar. De veckor vi inte har utbildningar i Malmö eller i Kista, så är vi fullt upptagna med utbildningar på andra håll i landet. Dessa utbildningar är planerade och ordnade med hjälp av länens utvecklingsledare. Under våren utbildar vi i bland annat Nyköping, Karlshamn, Karlstad, Borås,  Värnamo, Sundsvall, Visby, Mellerud, Västerbotten … Det är jätteroligt att intresset är så stort över hela landet & det är väldigt inspirerande för oss att få möta er alla.

Under våren startar våra nya utbildningar för att få fler certifierade BPSD-utbildare och när de väl är på plats, kommer antalet utbildningar att öka väsentligt. I denna veckan kommer vi att här på hemsidan, lägga ut information om höstens utbildningstillfällen i Malmö.

Vi Välkomnar …

I veckan som gick var vi i Alfta & Edsbyn i Ovanåkers kommun, Hälsingland och hade en administratörsutbildning. I Ovanåker har man redan arbetat med BPSD-registret inom demensteamet ganska länge, men nu vill man arbeta ”bredare” och har därför utbildat administratörer på alla enheter i kommunen.

I vintras presenterade Torun Eliasson från Ovanåkers demensteam sin verksamhet och deras arbete med BPSD-registret här på hemsidan OVANÅKERS  Demensteam

 

 

 

 

 

 

 

 

Lite basfakta tagen ur statistiken från BPSD-registret …

– 712 personer finns registrerade ( Män 62,5 %, kvinnor 37,5 % )

– 1706 skattningar är registrerade mellan 1 november 2010 – 15 mars 2012

– Genomsnittsåldern: 80,9 år ( Män 79 år, kvinnor 82 år)

– Vanligaste diagnosen: Alzheimers sjukdom, sen debut ( 30 %  av de registrerade diagnoserna)