2015-04-28

I höst startar BPSD-registret  en utbildning om Förbättringsarbete med hjälp av BPSD-registret

Denna kurs riktar sig till de team som önskar utveckla sina kunskaper kring förbättringsarbete samt börja arbeta med förbättringsarbete utifrån BPSD-registret. Ni ska ha gjort en del registreringar redan och vara igång med registret.  Vi kommer att arbeta med de uppgifter som finns i registret på er enhet. De team som deltar ska innehålla chef, sjuksköterska och minst två administratörer (usk) och gärna även arbetsterapeut, sjukgymnast och läkare.

Kursen omfattar tre träffar och vi kommer att gå igenom olika teoretiska delar men också coacha er i era egna förbättringsarbeten som ni genomför under kurstiden på hemmaplan. Teamen kan välja att gå Malmökursen eller Stockholmskursen. Det är viktigt att ni har möjlighet att närvara vid samtliga tre tillfällen.
Kursen är kostnadsfri, men vi debiterar 500 kronor/person om man uteblir. Ni får själva stå för resa och eventuell logi i samband med kursträffarna.

 

Kursmål:

  • Att kunna initiera ett förbättringsarbete på en vårdenhet
  • Att kunna använda statistiken från BPSD-registret i förbättringsarbete
  • Att få kunskaper kring olika metoder vid förbättringsarbete

 

Innehåll:

BPSD-registret och arbetssättet kring registret

Förbättringskunskap

Modeller och metoder i förbättringsarbete

Praktiskt genomförande av förbättringsarbete

 

 Intresset för kursen har varit stort och det finns nu inga lediga platser i höst. Vi hoppas kunna starta fler tillfällen under våren 2016. Mer information om detta kommer på denna sida under hösten.