Nu är hösten här och september är snart också slut! Tiden går väldigt fort och i BPSD-registret händer det otroligt mycket hela tiden.

 En positiv milstolpe …

Dalsland är nu det första landskapet i hela landet, som i samtliga kommuner, har utbildade BPSD-administratörer på de enheter som bedriver vård & omsorg av personer med demenssjukdomar. 

Stort tack till Lena Hansson, enhetschef i Mellerud, som har samordnat detta och bidragit till att samla alla kommunerna vid 4 olika utbildningstillfällen!

 

Prestationsersättningen …

Nu är det snart dags för avstämning i registret (30 september) och vi vill återigen påminna er om att gå in och se över era registreringar. För att en registrering ska generera prestationsersättning måste den vara komplett ifylld & signerad!

Det kommer att vara möjligt att efterregistrera skattningar (som är gjorda senast den 30/9) fram till och med den 5 oktober. Tänk då på att ändra datumet i skattningen, eftersom detta automatiskt lägger sig på dagens datum.

 

Nya Certifierade utbildare …

I veckan genomfördes den 5:e certifieringsutbildningen & denna veckan hälsar vi Välkomna till nya certifierade utbildare …

 

 

Kristina från Trelleborg, Andrea från Värmland, Pernilla från Härryda, Nina & Kristina från Leksand, Margaretha från Smedjebacken och Ann-Christine från Säter.

 

 

 En uppdaterad lista på samtliga certifierade utbildare finner du HÄR samt på fliken ”Kontakt”

 

Nya utbildare på BPSD-registret …

Vi har även glädjen att presentera 2 nya utbildare på BPSD-registret – Välkomna!

 

 

 Jenny Bengtsson

Tidigare arbetat som sjuksköterska inom både akutsjukvård & äldreomsorg.

Senaste åren varit verksam som sjuksköterska och verksamhetschef på ett vårdboende för demenssjuka i nordvästra Skåne.

Är även utbildad vårdlärare & har undervisat på omvårdnadsprogrammet.

 

 

 

Anette Andersson

Började arbeta som sjuksköterska i Sjöbo kommun, då jag blev färdig med utbildningen 2006. Den största delen av tiden har jag arbetat inom demensvården. Dessförinnan arbetade jag som förskollärare.

Har även arbetat som skötare/undersköterska både inom äldrevården och på sjukhuset i Kristianstad. Går just nu specialistsjuksköterskeutbildningen inom vård av äldre.