2015-12-04

Tiden går fort och vi är redan inne i december!

Det har  varit en aktiv höst och den har gått väldigt fort. BPSD-registret har hunnit fylla 5 år, vi har haft vårt Årliga möte i Katrineholm och vi är nu precis 5 år FB o hemsidaninne i slutfasen av arbetet med det ”nya” BPSD-registret – spännande!

Som många av er har märkt så hade vi ett driftstopp av registret i början av veckan (1-2 dec). Detta berodde på att våra tekniker behövde lägga upp den nya versionen av registret så att vi kan testa den på riktigt.

Registret är igång igen och det går bra att använda det precis som vanligt. Vi beklagar alla problem som detta kan ha orsakat er och vi hoppas att ni, liksom vi, ska tycka att det var ”värt” det när vi väl startar upp i en version efter årsskiftet!

 

Nya registret / BPSD-registret version 2

Efter årsskiftet kommer en ny, uppdaterad version av BPSD-registret att släppas. Ett par funktioner har tillkommit men framförallt så är layouten förbättrad på flera olika sätt. Vi kommer att uppdatera er med mer information under slutet av december, så håll gärna utkik på hemsidan. Den nya testdatabasen ligger redan upplagd på hemsidan och ni hittar den under en grön ruta under den gamla testdatabasen. En ny manual finns uppladdad under fliken Övrigt/Dokument. (Se tidigare inlägg under Senaste nytt för mer information)

Vi tror att ni kommer att tycka att den här versionen är enklare att arbeta i och vi ska göra vårt bästa för att guida er igenom det!

 

Ni som loggar in i registret i från och med den här veckan (gäller ej Skåne län) kommer se den ursprungliga, vanliga versionen av registret men ändå kunna märka att vissa saker ser lite annorlunda ut. Om ni skriver ut dokumentet Personregistrering (personskattning) så kommer det finnas ett par fält som är nya. Dessa fält kommer att fyllas i först i den nya versionen och ska för vara tomma just nu. Staplarna för NPI-poängen har också bytat färger och är lite ”klarare & gladare” i den nya versionen. Dem ser ni redan nu. Vårdåtgärderna kommer också i en annan ordning än tidigare.

Skåne län Administratörer från enheter i Skåne län kommer automatiskt att kopplas över till den nya versionen av registret redan nu. Ni loggar in precis som vanligt. Detta är för att vi ska kunna testa att allt fungerar. Vi hoppas ni ska tycka att den är enkel att arbeta i!

 

Årliga mötet i Katrineholm!12227843_10154382164649937_1642155623582839893_n

Den 18 november hade vi vårt Årliga möte; detta året var vi i Katrineholm. Vi tackar alla er som deltog på olika sätt! Totalt var vi ca 430 personer.

Powerpoint-presentationer & de filmade föreläsningarna kommer vi att lägga ut på hemsidan när det är klara.

 

Pilehuset i Köpenhamn

pileI november var vi på studiebesök på Pilehuset i Köpenhamn, Danmark. Pilehuset bedriver vård för personer med demenssjukdomar och har en välorganiserad verksamhet med olika enheter för olika demenssjukdomar & stadier i sjukdomen. Personalen arbetar mycket nära sina vårdtagare och engagemanget är stort.

De har skapat en väl anpassad miljö utifrån de boendes behov. I källaren har de dessutom inrett ett helt fantastisk våningsplan i olika tema!

LÄS GÄRNA mer om Pilehuset här och titta på de helt underbara målningarna med olika teman.

 

Lästips!

Artikel & gott exempel från Malmö

Läs gärna mer om Evas & Maries erfarenheter av det dagliga arbetet med BPSD-registret i praktiken. LÄS mer här

”Valideringshandbok för Kvalitetsregister”

Uppgifter och resultat från kvalitetsregister används i allt högre grad i vårdens kvalitetsarbete, ledning och styrning, och forskning och det är därför viktigt att data i registren är kompletta och korrekta.

För tips & råd rekommenderar vi en webbaserad handbok i arbetet med att validera kvalitetsregistren. Här finns konkreta förslag och förklaringar, tips och exempel. Tanken är att den regelbundet ska kompletteras med fler exempel och tips allteftersom registren får större erfarenhet av valideringsarbete. LÄS mer här

 

Inspirationsträffar för chefer m.fl. chefst

Under våren 2016 kommer vi att upprepa årets Inspirationsträffar för enhets- & verksamhetschefer, MAS:ar, socialchefer m.fl. Hade du inte möjlighet att delta då, får du nu chansen igen! Dagen var mycket populär och blev fort fullbokad, så anmäl dig gärna så snart du kan.

I vår ges du möjlighet att delta på någon av 7 olika orter runt om i Sverige. LÄS mer här

 

 

Må väl och njut av decembers alla vackra blommor & ljus!

12336358_10154415081169937_1286490446_n