Första måndagen i en ny månad; november är här & det är hög tid för en liten uppdatering här på hemsidan!

Oktober har nog varit den intensivaste månaden hittills i BPSD-registrets ”historia”!

Tack vare alla våra duktiga & energiska certifierade utbildare har det under oktober hållits drygt 40 administratörsutbildningar runt om i landet, från Vellinge i söder till Kiruna i norr. Summerar man alla dessa utbildningar, så blir det väldigt många kunniga & engagerade personer som deltagit i vår tvådagarsutbildning. Det ska bli spännande att följa deras resultat och se vilka förändringar de kan åstadkomma ute på sina enheter och olika verksamheter. Framförallt är det härligt att veta att detta kan komma att förändra och förbättra så mycket för våra demenssjuka personer!

 

Mer som hänt …

– Vi har under månaden gjort vissa förändringar i läkemedelsmodulen och vid vissa läkemedel, går det nu att ange dosering i fritext.

 

– En ny uppdaterad karta över anslutna kommuner finns nu på sidan ”Täckningsgrad” under fliken ”Om svenskt BPSD-register”. Att en kommun finns med på kartan och är rödmarkerad, innebär att en/flera enheter inom kommunen är ansluten. Tyvärr har vi inte hunnit uppdatera alla enheterna under samma flik, men det kommer … så snart vi bara hinner.

 

– Vi har medverkat vid Äldreomsorgsdagarna på Stockholmsmässan & vid den Nationella Kvalitetsregisterkonferensen i Karlstad. Det är både väldigt trevligt & lärorikt att få delta vid sådana tillfällen och det är väldigt spännande att möta så många BPSD-administratörer som vi gör då. Många av er har vi träffat vid utbildningar, andra känner vi igen genom namnen i era mailadresser; kul!

 

Vid konferensen i Karlstad presenterade vår registerhållare Lennart Minthon (professor vid Minneskliniken, SUS, Malmö) & Katarina Nägga (ledamot i styrgruppen för BPSD-register och överläkare, Minneskliniken
SUS, Malmö) förbättringsarbetet inom demensvården med hjälp av BPSD-registret.

 

 

– Implementering av nya rutiner & kunskap är inte alltid det lättaste. Det behövs mycket tid, tålamod & engagemang. En mycket ”matnyttig” sida finner du här  www.kunskapsguiden.se – ta gärna en titt där.

 

Kommande …

– Nu på fredag den 9/11 finns  vi med i Göteborg på konferensen ”Värdig Demensvård” som anordnas av Göteborgsregionens kommunalförbund.

 

Vårt årliga möte …

Den 13 november ses vi i Sundsvall & har du glömt att anmäla dig, måste du göra det senast ondagen den 7/11 – Välkomna!

 

En alldeles underbar höstbild får avsluta den här uppdateringen. Bilden är bara en vecka gammal & så här vackert var det nedanför våra fönster här på Simrisbanvägen i Malmö, där vi huserar när vi inte är ute på utbildningar.

Ha det bra!