2013-10-27

Oktober månad går mot sitt slut och det är dags att summera månaden! 

Avstämningen inför prestationsersättningen

Nu är alla registreringar redovisade, men det tar ytterligare ett tag innan årets sammanställning är klar. Runt Lucia den 13 december, kommer det mer besked & information om hur ersättningen fördelats och om hur kommunerna/enheterna gör för att kunna ta del av den. Informationen kommer att läggas ut här på hemsidan.

Vi kan dock dela med oss av det vi kallar för Produktionsstatistik – mycket siffror, men intressant läsning!

Produktionsstatistiken innehåller en redovisning över antalet gjorda registreringar per kommun under tiden 1/10 2012 – 30/9 2013. Observera att de registreringar som inte är gjorda i registret (alltså de vi kallar för ”pappersregistreringar”) inte finns medräknat i denna sammanställning. Produktionsstatistiken kommer fortsättningsvis att presenteras på hemsidan varje månad och ni hittar den på fliken ”Att arbeta med registret” / Utdata.

 

Nationella Kvalitetsregisterkonferensen 2013

Konferensen hölls i Stockholm den 9-10 oktober. Vid konferensen medverkade en mängd olika kvalitetsregister och BPSD-registret var ett av dem. Vi deltog med en poster & som utställare, men hade även förmånen att få hålla en uppskattad föreläsning.

Kval3Kval1Kval2

Eva Granvik, nationell koordinator för BPSD-registret presenterade BPSD-registret och berättade om hur BPSD-teamet vid Minneskliniken i Malmö, Skånes universitetssjukhus, lyckats med sitt arbete med registret (bild 1)

Christina Grzechnik Mörk (bild 2) är distriktsläkare vid Svartbäckens vårdcentral i Uppsala. Hon berättade om hur de använder BPSD-registret vid rondarbetet vid de enheter hon ansvarar för. Christina har kunnat se att läkemedelsanvändningen har minskat och personalen numera har mer fokus på omvårdnaden.

Roger Ericsson från Torsby i Värmland (bild 3) delade med sig av sina erfarenheter som anhörig. Rogers mor Märta drabbades av Alzheimers sjukdom. Ett sammandrag från hans gripande berättelse finns på SKL’s hemsida, men du kan också läsa det  HÄR

Bildspel från konferensen;

Eva Granvik – föreläsningsbilder

BILDSPEL monter

POSTER

 

Stina & Jason – ett Vårdhundsteam IMAG0221

Att djur har en positiv effekt på oss människor vet vi, men se gärna filmen HÄR om Stina & Jasons underbara insatser i sitt arbete som ett vårdhundsteam i Kristianstads kommun. Läs gärna mer HÄR

 

TÅRTKALAS 1TÅRTKALAS 2 Tårtor …

Kosmo Hagalidsgården i Västerås lyckades göra den 10 000:e nyregistreringen och vi fick den äran att bjuda på tårta.

Hoppas ni hade en trevlig kaffestund tillsammans!

 

 

Äldreomsorgsdagarna

I veckan som gick deltog vi som utställare vid Äldreomsorgsdagarna på Stockholmsmässan i Älvsjö. Två trevliga dagar med intressanta föreläsningar & många trevliga möten. Stort tack till alla er som kom fram och utbytte kloka tankar & synpunkter, både aktiva administratörer och blivande!

Bildspel – Äldreomsorgsdagarna – 2013

 

Trots att årets första riktiga höststorm förväntas komma under morgondagen, så önskar vi er alla en fin start på veckan!

IMG_9449