2017-03-23

Äntligen kan man väl säga att våren är här på riktigt, i alla fall här nere i Skåne. Det är härligt när ljuset kommer tillbaka och naturen vaknar till liv igen! Det har varit ganska tyst här på hemsidan den senaste tiden och det betyder egentligen bara att vi alla arbetar på. Det händer inte så många nya saker, utan vi alla arbetar vidare med att på olika sätt sprida kunskap om registret och dess användning.

BPSD-registret finns nu i 287 av 290 kommuner och inom de flesta privata verksamheterna, små som stora.
Ni är drygt 25 000 personer som har deltagit i administratörsutbildningen – helt fantastiskt roligt! Att ni är många som arbetar aktivt i registret märker vi framförallt på att det görs många registreringar, men också på antalet mail i vår support.
Många mail handlar om glömda lösenord. Vi arbetar på att hitta en fungerande lösning för att förenkla det för er och hoppas kunna återkomma om detta under våren.

Vi arbetar också på att säkerställa kvalitén på datan i registret. Ett sätt är att vi är ute på enheter och monitorerar (granskar). Att monitorera data, är ett krav vi har på oss från SKL. Det brukar vara ett uppskattat och lärorikt tillfälle även för enheten och finns det intresse från er sida, är ni välkomna att kontakta oss på vår supportmail (bpsd.sus@skane.se).

Stängning av icke aktiva enheter

För att kunna hålla våra system uppdaterade kommer vi göra förändringar för anslutna, men icke aktiva enheter.
Det finns anslutna enheter som av olika anledningar aldrig kommit igång; kanske beror det på att man lagt upp enheten fel från början eller kanske p.g.a. att enheten har bytt huvudman.

Den 1 juni 2017 kommer vi att stänga och radera de enheter som har varit anslutna i minst två år men ännu inte har gjort någon registrering. (Har enheten gjort en registrering, kommer enheten finnas kvar).

De enheter som eventuellt vill starta upp på nytt, får gärna kontakta oss så hjälper vi er.

Vi efterlyser förbättringsarbeten & lottar ut TÅRTOR!

Ni har väl inte missat att skicka in ert förbättringsarbete till oss?
Vi vet att ni ute på enheterna arbetar mycket med förbättringsarbeten på olika nivåer och vi vill gärna sprida allt det fantastiskt fina arbete ni gör! Dela med er av ert arbete senast den 31 mars, så deltar er enhet i utlottningen av tårtor!

Vill ni läsa mer om hur man kan arbeta med resultat från BPSD-registret i förbättringsarbete tipsar vi om studiematerialet & de goda exemplen på hemsidan. 

Innovationspris

Vid vårt kommande årliga möte (november 2017) kommer vi att dela ut ett Innovationspris.
Det är första gången vi delar ut priset och syftet är att uppmuntra till en fortsatt utveckling av arbetet eller arbetssättet i och kring BPSD-registret.

Läs gärna mer på länken här Innovationspris och varmt välkommen med din nominering!
Sista dagen för nominering är den 15 september 2017.

När det gäller vårt Årliga möte för administratörer, så pågår planeringen för fullt. Vi återkommer med mer information under april månad.

Certifierad utbildare

Saknar din kommun/verksamhet en egen certifierad utbildare? Vi rekommenderar att man satsar på att ha egna certifierade utbildare inom sin kommun/verksamhet och anser att det ger ökade möjligheter och bättre förutsättningar till att få registerarbetet att bli en naturlig del av verksamhetens arbete.
Är du intresserad & vill veta mer?
Det är hög tid att anmäla sig till höstens certifieringsutbildningar, så läsa gärna mer HÄR och välkommen med din ansökan! (Kom ihåg att samtidigt även anmäla dig till administratörsutbildning)

STÄNGT pga TEKNISKT ARBETE

Tekniska uppdateringar av BPSD-registret kommer att göras och under tiden måste BPSD-registret vara stängt.
Detta gäller även Testdatabasen, Kvalitetsindikatorerna och Statistik-rutan på hemsidan.

Under dagarna nedan, kommer du tyvärr inte kunna använda registret eller ovanstående funktioner:

Fredag den 24/3 kl. 8.00 – Måndag den 27/3 kl. 8.00
(Testdatabasen fungerar fram till kl. 16 den 24/3)

Vi hoppas vi inte orsakar för alltför mycket bekymmer för er & tackar för förståelsen!