2014-03-24

Tiden går fort och i södra Sverige har vi äntligen vår – härligt!

 

Goda exempel

hVi fortsätter tacksamt att ta emot goda exempel från er alla!

Det är otroligt roligt att få höra om hur ni arbetar med BPSD-registret och vid våra återträffar får vi många gånger höra väldigt fina solskenshistorier. Dela gärna med er både till oss och till alla andra.

Nu finns det två nya exempel att ta del av och du hittar dem på fliken ”Att arbeta med registret / Goda exempel”

 

Uppdaterad karta över aktiva & anslutna kommuner

Kartan finner du på fliken ”Om BPSD-registret / Täckningsgrad”.

 

Satsning på certifierade utbildare

Vi påminner om vårens satsning på att utbilda certifierade utbildare inom Stockholms län. Vänligen ta del av informationen på fliken ”Anslutning till registret / Certifierad utbildare”.

 

Manual för Internet explorer version 11

Tyvärr är BPSD-registret för närvarande inte kompatibelt med Internet Explorer version 11 (registret fungerar dock optimalt på versionerna 8, 9 och 10) I Vänersborgs kommun har man hittat ett sätt att lösa detta.

Länken innehåller en MANUAL som hjälper er på ett enkelt sätt. Stort TACK till Malin Alexandersson & IT-teknikern i Vänersborg!

 

Angående redigering av tidigare signerade skattningar/registreringar

Vi har fått signaler om att en del går in och redigerar/ändrar i gamla, signerade skattningar/registreringar när ni utvärderar era omvårdnadsåtgärder. Detta är inte korrekt.

När ni ska göra en utvärdering, så gör ni helt enkelt en helt ny skattning/registrering.

Enda gången man behöver redigera/ändra i en signerad skattning är om det finns ett uppenbart fel i uppgifterna. Om det visar sig att de omvårdnadsåtgärder man vill arbeta med inte fungerar, så redigerar man inte, utan gör en helt ny skattning och ändrar i denna istället. Den gamla registreringen låter ni vara kvar som den är i historiken.

 

 

Vi vill också påminna om både våra återträffar & om vår Facebook-grupp!

Återträffarna anordnas på plats i kommunerna, oftast av er certifierade utbildare eller av länets utvecklingsledare och de brukar vara både trevliga och mycket givande.

Vill du vara med i Facebook-gruppen och ta del av diskussioner, läsa artiklar & reportage eller har något du själv vill ha råd om av andra, då mailar du till oss på bpsd.sus@skane.se (du måste vara utbildad administratör för att delta i gruppen).

h

             Foto: D 18758139 – Melpomenem – Dreamstime.com