2014-02-23

Nu har vi kommit en bit in på detta året och våren har äntligen nått Malmö! SNÖDRP

Under den senaste tiden har det varit en del tekniska problem och vi beklagar detta och de problem det eventuellt orsakat för er. Tyvärr är det ibland så att när något ska förbättras, drabbar det en annan funktion. Nu ska allt fungera utan problem och vi hoppas det håller i sig.

Ny broschyr!

Vi har tryckt upp en ny broschyr som riktar sig till dig som ska börja arbeta med registret eller kanske till dina kollegor som inte gått administratörsutbildningen. Titta på hemsidans flik ”Övrigt/Dokument” så finns informationen där.

”Frågor & svar” – fliken ”Övrigt” på hemsidan

Vi får många frågor om en mängd olika saker och moment och de vanligaste frågorna har vi nu samlat där. Har du några problem så titta gärna där. Hittar du inte svaret på din fråga får du självklart gärna maila eller ringa till oss.

 

Certifierade utbildare

Under våren och hösten kommer vi framförallt att satsa på att utbilda fler certifierade utbildare. Fram tills nu har vi utbildat ca 8500 administratörer runt om i landet och till vår hjälp har vi drygt 100 fantastiska certifierade utbildare.

För att kunna hålla en fortsatt hög kvalité på registret så kommer vi att satsa extra mycket på våra certifierade utbildare och av den anledningen kommer vi tyvärr tvingas ha färre egna administratörsutbildningar. Vi tror dock att tanken på att varje kommun satsar på en egen utbildare, som dels känner verksamheterna men också finns på plats och kan hjälpa till i implementeringen, är en god tanke. Det är också i de kommunerna som har egna utbildare som vi sett att man nått mest framgång med sitt arbete.

Stockholms län

Under våren/hösten gör vi en storsatsning inom Stockholms län. Vår ambition är att varje kommun och stadsdel ska kunna få 1-2 egna certifierade utbildare. Detta kräver en viss samplanering både av er och av oss och om intresse finns, ber vi er maila oss på bpsd.sus@skane.se. Mail med information om detta går/har gått ut under förra veckan och under kommande vecka, till MAS:ar, verksamhetschefer och vård- och omsorgschefer.

Mer informtion som är viktig att ta del av före kontakt, finner du på hemsidan på  fliken ”Anslutning till registret / Certifierad utbildare”

Certifieringsutbildningen kommer att hållas i Stockholm i början av september (datum meddelas här i veckan som kommer). Innan du kan gå den utbildningen måste du delta vid en administratörutbildning. Datum för detta speciella tillfälle är första veckan i juni och även den utbildningen kommer att hållas i Stockholm.

Göteborg

Här pågår en satsning och nya certifierade utbildare utbildas i vår.

Malmö

En speciell satsning kommer att göras även här och information kommer att gå direkt till berörda chefer.

Övriga landet

Vi ser gärna att fler kommuner ser över sitt behov av certifierade utbildare och eventuellt finns det möjlighet att genomföra satsningar i fler delar av landet. Tänk på att mycket god framförhållning är viktig. Finns intresse för detta ber vi er vänligen att kontakta oss.

 

 

Elmia_Aldre_500x250

Den 5-6 mars finns vi med som utställare vid Elmia Äldre,

en mässa & konferens i två dagar i Jönköping.

Kom gärna och besök oss!