2015-06-16

Nu är det sommar & många ser fram emot sol & en efterlängtad semester! Vi vet att arbetet med registret fortsätter även under sommaren trots att det finns mindre möjligheter till att göra nya bedömningar och registreringar under den här perioden, men vi försöker dock hålla er uppdaterade här på hemsidan med saker som är på gång & med nya lästips.

 

Guldskalpellen OBS

Dagens Medicin delade den 27 maj ut Guldskalpellen för tionde året i rad och BPSD-registret fick i år pris som Årets förnyare!

GULD  guldskalpell 1Dagens medicin

Artikel från Dagens medicin

 

 

Kvalitetsportalen

Från och med nu så finns inte BPSD-registrets data och statistik med i Kvalitetsportalen längre. Det har varit ett komplicerat arbete med att få uppgifterna att stämma och detta har tyvärr inte lyckats, utan har istället skapat mycket frågetecken pga felaktiga siffror. Alla uppgifter är därför bortplockade och vi hänvisar tillsvidare till vår egen Produktionsstatistik istället.

Produktionsstatistiken finner du på hemsidan under Utdata och den uppdateras kring den 1:e i varje månad.
Tidigt i höst kommer vi också att lägga ut statistik över våra Kvalitetsindikatorer öppet på hemsidan; en jättebra redovisning av efterfrågade siffror, tycker vi själva!

 

Årliga mötet

BPSD-registrets Årliga möte för administratörer hålls i år i Katrineholm den 18 november. Du har väl inte glömt att anmäla dig? Gör det i så fall så snart som möjligt eftersom platserna fylls på fort. Information om Årliga mötet 2015

 

Postrar & Foldrar

poster 1 hemsidanDposter 1 hemsidan xposter 2 hemsidanet finns nu framtaget tre olika postrar som går att beställa via hemsidan.

Beställningar av postrar & foldrar görs enkelt via här på hemsidan genom formuläret på sidan Beställning av trycksaker

 

Lästips i sommar!

Etik i Socialtjänsten Socialstyrelsen

Doktorsavhandling: Att vara anhörig och delaktig vid kommunala äldreboenden – pedagogiska, professionella och omvårdnadsmässiga utmaningar i en modern svensk äldreomsorg Jessica Holmgren, sjuksköterska, doktorand och adjunkt vid avdelningen för vård och omvårdnad, Röda Korsets Högskola

”Forskare letar bortglömd demenstyp” Artikel i Dagens medicin 2015-06-10

 

Supporten i sommar

BPSD-registrets support kommer att vara öppen som vanligt under större delen av sommaren, bortsett från veckorna 29-30 då vi har stängt för semester. Under ett par veckor kommer vi att ha begränsade möjligheter att skicka ut inloggningsuppgifter.

Svar på de vanligaste frågorna finner du på hemsidan under fliken Frågor & svar så titta gärna där också innan du försöker nå oss. Hittar du inte svaret på din fråga är du självklart varmt Välkommen att kontakta oss!

Det är alltid lättast att nå oss via mail till bpsd.sus@skane.se

 

 

Vi vill passa på att önska er alla en riktigt fin sommar!

 

www.flickr.comphotosvainsang 9291928138

www.foter.com.flickr.comphotosvainsang9291928138