2014-09-03

Vi hoppas ni alla har haft möjlighet till en fin sommar och en avkopplande semester! Efter en relativt lugn sommar för oss på BPSD-pams pics -Foter - Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0)registret, så är det nu full fart här igen!

Under sommaren har vi bland annat uppdaterat vårt utbildningsmaterial och gjort en del mindre ändringar i själva handhavandet av registret. (En ny manual finns på fliken Dokument). Nytt är också att registret nu fungerar i alla webbläsare; äntligen & en väldigt bra förbättring, tycker vi!

 

Årligt möte den 19 november

Vi hoppas ni inte har missat att BPSD-registrets Årliga möte är den 19 november i Malmö. Dagen är kostnadsfri och riktar sig till er som deltagit i administratörsutbildningen och som arbetar med registret. Än finns det lite platser kvar, men av utrymmesskäl är platserna begränsade. För att vara säker på att få plats, är ni välkomna att anmäla er snarast! Mer information finner du här

 

Ändringar genomförs i patientdatalagen som omfattar personer med nedsatt beslutsförmåga

Vi hoppas ni tagit del av informationen om att det lagförslag som varit lagt, nu är beslutat. Förändringen i lagen gäller från den 1 oktober 2014.  http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Utskottens-dokument/Betankanden/Arenden/201314/SoU20/

 

Goda exempel!

Det är alltid väldigt roligt att få ta del av era goda exempel! Nu har vi glädjen att få dela med oss av ett par exempel från Marks kommun i Västra Götaland och från Ljusdals kommun i Gävleborgs län.

Marks kommun /Så här arbetar vi med BPSD-registret

Marks kommun / Gott exempel

Marks kommun / Gott exempel

Marks kommun – Tilläggstext till Powerpoint-bilderna

Ljusdals kommun – Tallnoret /Gott exempel 1

Ljusdals kommun – Tallnoret /Gott exempel

 

Vi vill också dela med oss av ett reportage från Visby på Gotland. Det finns publicerat på SKL’s hemsida och du kan läsa det HÄR

 

Nuläget!

Just nu är 274 kommuner berörda och/eller anslutna till BPSD-registret! Den 275:e kommer inom ett par veckor och sen hoppas vi på att få med ännu fler under hösten.

Vi kommer att utbilda ca 70 nya certifierade utbildare bara i höst och de kommer då att sammanlagt vara drygt 200 stycken innan året är slut.

Totalt är det ca 11.500 personer som deltagit i vår administratörsutbildning.

Drygt 18 000 personer är registrerade och vi närmar oss 50 000 gjorda registreringar, även om det är en liten bit kvar! Den enhet som lyckas göra den 50 000:e registreringen kommer vi att bjuda på tårta!

 

Mer siffror & resultat kommer vi att presentera vid vårt Årliga möte!

 

 

S