advent2

2014-12-02

December! Årets sista månad och en månad med långa, mörka kvällar men också med mycket värme, ljus & gemenskap. En månad som är förknippad med traditioner & minnen av olika slag.

För en del är det positiva minnen & erfarenheter, för andra väcker det kanske mindre trevliga känslor. Använd fingertoppskänslan, glädjen & ta hand om varandra!

 

 

Utdata

Ni missar väl inte att ta del av produktionsstatistiken som varje månad läggs ut på hemsidan på fliken Om BPSD-registret / Utdata ?

Vi kan med glädje konstatera att det just nu görs ca 800 registreringar/vecka – fantastiskt!

 

Tårtorna!

Vi utlovade tårtor till den enhet som gjorde den 20.000:e nyregistreringen och den tårtan gick till Tranås.

Den utlovade tårtan för den 50.000:e registreringen gick till Distansgatan 7H i Borås och de har delat med sig av foton. Jättekul, tycker vi och hoppas att tårtan både smakade gott & gav er en trevlig stund!

TÅRTA1BORÅS       TÅRTA3BORÅS      TÅRTA2BORÅS
Ett gott exempel från Luleå

Ett användbart tips kommer från Johan  Nyström i Luleå och det gäller utskrifter av personskattningen. Första gången man skriver ut personskattningen på en dator måste man godkänna pop-up-fönster och den där omtalade gula listen tenderar att försvinna lika fort som den dyker upp – många har och har haft problem med detta.

Johan har gjort en tydlig & enkel manual för hur man med en enkel inställning kan göra för att slippa momentet med den gula listen.I exemplet används Internet Explorer 8, men samma funktion finns i alla versioner av Explorer. Funktionen finns även i Chrome, men då ser det ut på ett annat sätt.

Johans manual

 

Viktigt att alla enheter som registrerar i ett kvalitetsregister har ett HSL-ansvar

När man fyller i uppgifterna i registret är det viktigt att man även dokumenterar dessa i vårdtagarens journal. Vi har sett att en del enheter inte har HSL-ansvariga i sin verksamhet och därför vill vi göra er uppmärksamma på följande information – vänligen läs länken nedan

Hur ska man tänka kring HSL-ansvar & registrering i BPSD-registret?

 

För att kunna registrera vårdtagare i registret krävs det att man på enheten har någon med HSL-ansvar, d.v.s. sjuksköterska, sjukgymnast, fysioterapeut, arbetsterapeut eller läkare. Finns inte detta (t.ex. vissa typer av dagverksamhet, hemtjänst) så kan inte personen ingå i registret, men arbetssättet kan fortfarande användas men det får ske på papper och inte läggas in i registret. De insatser som en person får inom ramen för enbart socialtjänsten får inte följas upp i ett kvalitetsregister.
Det är viktigt att den information som läggs in i registret stämmer och detta säkerställs genom att den även finns dokumenterad i journal.

Registret gör regelbundet uppföljningar och kontroller för att säkerställa att registret används på korrekt sätt. Har du frågor eller funderingar kring detta rekommenderar vi att du kontaktar din kommun.

 

Filmer från Årliga mötet

Vi hoppas kunna lägga ut de filmade föreläsningarna från Årliga mötet inom kort, så håll utkik på hemsidan!

 

Supporten

Ibland är vi svåra att nå på telefonen och därför rekommenderar vi att ni hellre mailar oss på bpsd.sus@skane.se.

För att kunna arbeta effektivare så tvingas vi ändra något på våra telefontider, men ni når oss fortfarande på 040-33 55 78.

Nya telefontider är:

Måndagar 13-15

Tisdagar – Fredagar 9-12 och 13-15 

 

 

advent1