20 december 2017

Efter en intensiv höst …

Efter en intensiv höst närmar det sig nu juletider och årets slut. Vi har varit ganska dåliga på att uppdatera sidan under hösten och lovar som nyårslöfte att bättra oss.
Under hösten har vi bland mycket annat, arbetat vidare med att utbilda användare & fler certifierade utbildare, sprida kunskap & information och så har vi fortsatt att arbeta med kvalitets- och förbättringsarbete för att göra BPSD-registret ännu bättre framöver.

Uppdaterade Nationella riktlinjer

Nu är Socialstyrelsens nya Nationella riktlinjer för vård och omsorg vid demenssjukdom publicerade.
Ta gärna del av dem HÄR

Visualisering – ett nytt sätt att visa data

Under hösten har vi kopplat till en ny statistikmodul till registret. ”Visualiseringen” är ett komplement till den befintliga statistiken och ett nytt sätt att visa data och resultat.
Förutom att Visualiseringen har en annan, tydligare layout än befintlig statistik, så är den främsta nyheten att man nu kan se sammanlagda resultat för alla sina behörigheter. Genom möjligheten att kombinera olika enheter med varandra, så kan t.ex. en enhetschef på ett enkelt sätt se resultat för hela sin enhet. Alla variabler förutom läkemedel går att kombinera och jämföra med varandra.
För att kunna ta del av Visualiseringen krävs att man har en personlig behörighet att logga in till sin/sina enheter i BPSD-registret.

Manual finns upplagd här på hemsidan på sidan Övrigt/Dokument. Du hittar den också via länken här MANUAL – Visualisering

Innovationspris 2017

I våras meddelade vi att vi sökte kandidater till BPSD-registrets nyinstiftade Innovationspris och priset delades ut för första gången vid vårt Årliga möte i november. Vi fick in ett antal nomineringar och efter en hel del diskuterande, fastnade vi för två av dem.

Vi kommer efter årsskiftet att dela med oss mer ingående av både deras vinnande idéer, men också av andra goda exempel som vi har fått in.

Innovationspris 2017 hade vi äran att få dela ut till …

Inga-Lill Winqvist från Hemvården i Lunds kommun.
Motivering: ”Inga-Lill har tagit fram en Aktivitetsryggsäck som kan användas som åtgärd för att kommunicera och umgås med personer med demenssjukdom. Ryggsäcken är utformad för att kunna användas inom hemvården; enkel att ta med sig och dess innehåll leder till nyfikenhet och samtalsämnen som ökar den sociala gemenskapen.”

Åsa Hallén från stadsdel Väster i Malmö kommun.
Motivering: ”Åsa har skapat förutsättningar inom sin verksamhet för ett utvecklande och kvalitetssäkert arbetssätt med hjälp av BPSD-registret. På ett strukturerat sätt har hon lagt en långsiktig plan för implementering som går genom alla beslutsled inom organisationen. Detta har bidragit till en ökad livskvalité för personer med demenssjukdom och en ökad kompetens för personalen.”

Stort grattis säger vi från BPSD-registret till både Inga-Lill & Åsa!

Har du också ett gott exempel på något från din egen verksamhet? Hör gärna av dig till vår mail och dela med dig av det till andra enheter. Vi rekommenderar också vår slutna Facebook-grupp för alla som deltagit i administratörsutbildningen! Bra diskussioner & många tips.

Årliga mötet i Göteborg

Den 29 november höll vi BPSD-registrets Årliga möte och i år besökte vi Göteborg. Stort tack till alla föreläsare som inspirerade oss och delade med sig av sin kunskap och även ett stort tack er 300 användare som delade dagen med oss!

Vår förhoppning är att vi ska kunna dela med oss av några av föreläsarnas powerpoint-presentationer och vi återkommer om detta inom kort.