2012-08-26

Sommaren börjar gå mot sitt slut och vi är inne i sista veckan i augusti. Redan!

Det känns inte så länge sedan det var juni och vi genomförde väldigt många administratörsutbildningar under en intensiv period. Mitt i det hektiska, men otroligt roliga & givande, så såg vi fram emot några lugnare sommarveckor. Det blev lite lugnare, även om vi har haft mycket att göra hela sommaren. Nu är vi i full gång igen och en hel del av våra certifierade utbildare har också börjat komma igång; väldigt roligt, tycker vi!

För att nämna några ställen runt om i landet, så har det redan hunnit genomföras två utbildningar i Borås i augusti. Eskilstuna, Köping,  Örebro, Gagnef, Älvdalen, Kiruna, Falun, Kalmar & Dorotea bland flera andra orter är på gång … September blir en spännande månad!

 

Utdata & Statistik

Under sidan som heter ”Om svenskt BPSD-register” finner du en ny flik som heter ”Utdata”. Via länken på den sidan kommer du till SKL’s utdataportal, där den samlade statistiken för bl.a BPSD-registret finns. Här kan man få fram hur många skattningar som är gjorda för respektive kommun.

När det gäller vårt register så har antalet skattningar/registreringar minskat under sommaren, men det känns som ganska naturligt med tanke på att de allra flesta har haft semestrar och på att bemanningen ofta ser annorlunda ut på sommaren.

Idag finns 1495 personer inlagda i registret och av dessa är 64% kvinnor & 36 % män.  Medelåldern är 80,9 år och den vanligaste diagnosen är Alzheimers sjukdom med sen debut. Totalt är det gjort 3297 registreringar.

Det som är mest glädjande är ju trots allt, att man vid 3297 tillfällen, samlats i personalgrupper och riktigt tänkt igenom vad man kan göra för att höja livskvalitén för just den unika personen man vårdar!

Detta ska bli spännande att följa under hösten!

 

Tips & goda exempel

Vi tar fortfarande gärna emot tips & goda exempel från er som arbetar med registret. Har ni något att dela med er av, ett gott resultat eller en bra idé … hör gärna av er på mailen!

bpsd.sus@skane.se

 

Vi önskar er en fin vecka!